dijous, 29 d’octubre de 2009

República TV. La Catalunya de la primera televisió


He necessitat gairebé set anys per arribar aquí: República TV. La Catalunya de la primera televisió. Sí, és un llibre -com tots- que s'ha de llegir, però també s'ha de veure. És un llibre visible, bé, és un llibre que fa visible l'invisible: la Catalunya iceberg, enfonsada, congelada tot i ser real. Crec que tothom al llegir-lo ho podrà veure.

"Aquesta és una de les històries més desconegudes de Catalunya. Després d’anys d’investigació aquest llibre descobreix el projecte d’una televisió catalana durant la República. Però això és només l’inici. Polítics, empresaris, periodistes, escriptors...; Barcelona, Manlleu, Madrid, París; Berlín, Nova York... A peu, amb cotxe, amb avió... Un tràveling que atrapa tota una societat catalana que se n’adona que el món està canviant. L’era de la imatge ha començat. Tot es fa visible: somnis i malsons; exilis i retorns; promeses i oblits; negocis i ruïnes; batalles mediàtiques i guerres personals; Catalunya i Espanya. Aquesta és la història d’uns anys on la televisió és alguna cosa més que un nou mitjà de comunicació que ha de revolucionar el planeta. La televisió esdevé el símbol d’un país que vol veure-hi i ser vist"

A partir del 2 de novembre ja podeu trobar el llibre a les llibreries, però, de moment, ja n'han parlat l'AVUI; La Mañana i també la Fundació ESCACC. En continuarem parlant i parlant, però sobretot penseu que en aquest món l'invisible governa el visible. No teniu ganes de veure-ho?

1 comentari:

Daniel Cabrero ha dit...

El llibre pot èsser molt interessant.El compraré. La foto de la coberta es falsa.Per
molts motius técnics ben visibles.Per aquells anys encara es feien proves amb feixu-
gues emisores electro mecániques